Za gastro zážitky až do Budapešti

Euro víkendy, back-packing, low cost výlety a couch surfing – přesně na to se soustředím. Pokud nejsem zrovna ve škole, s nejvyšší pravděpodobností budu v kavárně. Nebo mimo republiku. Nebo obojí.

Říká se, že láska prochází žaludkem – s novými znalostmi a zkušenostmi to bude stejné. Takhle jsem totiž poslední 3 roky poznávala Evropu – v rodinných bistrech, voňavých pekárnách, designových kavárnách a undergroundových klubech.

Na některé ale vzpomínám více než na ostatní – na podniky v Budapešti. Je dost možné, že budete nadšení v každém podniku, který objevíte. Ale přísahám, že tyto 3 jsou nejlepší z nejlepších!

  • Kontakt

Drahokam Budapešťských kaváren – na TripAdvisoru má 4,5* a lidé ho milují. Nenabízí žádné jídlo – ale jeho absenci vynahrazují kvalitou a chutí kávy. S šálkem dobré kávy (nebo třeba jejich vyhlášené cukr-free horké čokolády) se pak můžete odebrat do sesterské Szimply, která se specializuje na brunche.

  • Szimply

Podnik hned naproti Kontaktu je proslulý svými skvostnými brunchi. Příjemný interiér, zdvořilá obsluha, ojedinělý koncept a geniální gastronomie. Szimply spolupracuje jen s lokálními dodavateli a soustředí se na udržitelnost – vychází tak vstříc nejen „masožravcům“, kteří si pochutnají na prémiovém masu, ale i veganům a vegetariánům, jež ohromí moderní menu.

Pokud zde chcete potěšit své chuťové pohárky, radši si přivstaňte – kavárna je malá, ale natolik vyhlášená, že se na ni stojí fronty!

  • London Coffee Society

Stejně jako v Szimply, i v London Coffee Society bývají zákazníci nuceni počkat na volné místo. Nenechte se ale odradit, objednejte si kávu a vyhlížejte stůl. O tenhle gastro zážitek prostě nechcete přijít.

Místo, které si zakládá na výběrovém čaji a domácích produktech. Místo, které čerpá z anglické tradice, ale nebojí se inovace.

Právě vymačkané džusy, výběr z čerstvého pečiva a laskomin, full english breakfast – a něco málo navíc. Přesně to je LCS. Kdo tam nesnídal, jako by nebyl.

A protože jsou si vědomi, že jejich snídaně jsou zázračné, servírují je celý den.

Autor článku
Natálie Bílková