3 nejlepší mobilní aplikace pro cestovatele

Už jste si při cestování někdy nevěděli rady a cítili jste se ztracení? Nevěděli jste kde budete spát, nebo vám ceny přišly jako z jiného světa? Hledáte nejlepší tipy na zajímavý výlet v dané lokalitě? Jednoduše rádi cestujete a někdy si nevíte rady? V následujícím článku vám představíme 3 mobilní aplikace, které by měly vaše problémy vyřešit.

Potřebujete se někam rychle dostat?→UBER

Poměrně nová mobilní aplikace amerického původu nyní funguje v okolí všech větších měst na světě. Jednoduše stačí se zaregistrovat, oznámit svoji polohu a čekat na příjezd řidiče.

+ UBER je levnější než taxík a jeho řidiči jsou mnohem přátelštější, protože mají řízení jako koníček, nikoliv jako povolání. 

Auta jsou bez označení „taxi“. Před každou jízdou byste měli pozorně zkontrolovat, zda nastupujete do správného auta (poznávací značka, typ vozidla). Může vám totiž hrozit nebezpečí, když nasednete do auta nesprávného.

Levné a přátelské ubytování?→Airbnb

Aplikace, ověřená miliony lidí fungující déle než dekádu. Obyčejní lidé nabízí pokoj nebo podkrovní byt ve svém domě. Můžete se tak dostat na neobvyklá místa nebo bydlet blízko historických památek v rodinném prostředí.

+ Majitelé domů žijící v dané lokalitě vám mohou dát tipy na zajímavá a neokoukaná místa, která nebudou přeplněná turisty. 

V důsledku velké poptávky ze strany cestovatelů rostou ceny blízko centra – jednoduše proto, že si to majitelé mohou dovolit.

Ztratili jste se a nemáte wifi připojení?→Sygic

Jednoduše stačí stáhnout aplikaci, stáhnout mapu země, ve které se nacházíte a můžete zcela zdarma a bez nutnosti připojení k internetu procestovat celou zemi. Mapa obsahuje všechny i ty nejzapadlejší uličky a nemusíte se tak bát, že se ztratíte. Pokud se připojíte k internetu, ukáže vám také aktuální stav dopravy nebo nehody na trase.

+ Aplikace je jednoduchá,obsáhlá a zdarma.

Díky velkému množství dat zabírá v telefonu více místa.

A tak ať už cestujete do sousedního města nebo na druhý konec světa, tyto aplikace by ve vašem telefonu neměly chybět. Šťastnou cestu!

Autor článku
Rozálie Geheimnisová