Poznávací zájezdy pro seniory

Na cestování by nikdy nemělo být pozdě a kdy je k tomu ideálnější čas, než když jsou vaše děti a vnoučata odrostlá a mohou se s vámi vydat za dobrodružstvím? Pokud jste na narozeninovém dortu sfoukli dostatečný počet svíček, můžete využít speciální dotované zájezdy pro seniory.

Nejčastěji jsou pobyty rozlišeny podle věku na 50+, 55+, 60+ nebo 70+, přičemž toto členění nejčastěji záleží na dané cestovní kanceláři. Pokud s vámi bude cestovat mladší osoba, vůbec nic se neděje – řada cestovních kanceláří vztahuje svou nabídku i na spolucestujícího.

V čem je dovolená pro seniory jiná?

Poznávací zájezdy pro seniory nejsou o nic méně zajímavé. Jediný rozdíl je v tom, že zahrnují více času na odpočinek a nevolí tak náročné trasy. Itinerář těchto cest je pozvolnější a dává i větší prostor pro vlastní program, pokud se zrovna na danou trasu necítíte a chcete dát přednost relaxu u hotelového bazénu.

Dalším rozdílem jsou ceny. Často se jedná o dotované zájezdy, které jsou cenově výhodnější a zahrnují i širší nabídku fakultativních výletů. Často jsou za zvýhodněné ceny i nadstandardní služby jako je all inclusive stravování, nabídka masáží nebo levnější letecké služby.

Skvělý dárek pro prarodiče

Pokud chcete pro své blízké skvělý dárek a už jste vyčerpali všechny nápady, darujte svým prarodičům poznávací zájezd jako dárek k Vánocům či k narozeninám. Vybírat můžete ze zájezdů do exotických letovisek, oblíbených přímořských destinací, poznávacích zájezdů po památkách nebo třeba aktivní dovolenou plnou horské turistiky.