Letecké společnosti snižují náklady

Pokud při cestě na dovolenou využíváte služeb některé z českých leteckých společností, možná budete nemile překvapení. V odletové hale je nezbytné sedět už dvě hodiny před samotným startem, a přestože je v letištní hale několik obchodů s občerstvením, přece jenom se každý těší na svačinu, kterou dostane v letadle. České aerolinky však začínají uvažovat nad úsporou svých nákladů a přemýšlejí, že tuto výsadu cestujících zruší.

Na jednu stranu je to pochopitelné, protože zvláště u nízko-nákladových letů je cena letenky natolik nízká, že jídlo a nápoje po čas letu zvyšují leteckým společnostem dost citelně jejich provozní náklady.  Na druhou stranu, jsou bezcelní zóny natolik přísně hlídány, že je zcela nemožné „propašovat“ si dovnitř vlastní jídlo a pití – pokud si tedy každou věc nechcete balit do speciálního uzavíratelného sáčku.

Přesto není potřeba se obávat, že byste byli úplně hlady. Například Travel servis zrušil pouze teplé občerstvení, ale ponechal zdarma balené bagety a základní nealkoholické nápoje jako balenou vodu, čaj nebo kávu.